• IIS Admin Blog

  • How To Configure IIS 6.0 and Tomcat with the JK 1.2 Connector

9th September 2008

How To Configure IIS 6.0 and Tomcat with the JK 1.2 Connector

Some time ago I wrote an installation guide for Tomcat and IIS 6.0 using the JK2 connector which you can find elsewhere on this blog. However since I wrote that previous guide the JK2 connector for Tomcat has been deprecated and is no longer supported. In response to a number of questions and comments on my blog I have decided to write a new installation guide for Tomcat using the latest release of the JK 1.2 connector.

Read the rest of this entry »

posted in IIS 6.0, Tomcat | 68 Comments

9th September 2008

Apache Tomcat 6 Startup Error

I recently had to install Apache Tomcat 6 on a Windows Server 2003 machine and I ran into a problem which prevented the Tomcat service from starting. I had already installed the Java Runtime and then installed Tomcat following the default options. However, the Tomcat service just wouldn’t start. I looked in the Windows System Event Log and saw the rather unhelpful error message shown below. So, in order to try and get a handle on the problem I decided to run some monitoring on the server whilst the Tomcat process was starting. This is what I discovered.

Read the rest of this entry »

posted in Tomcat | 12 Comments

8th September 2008

How to Configure Application Pool Recycle Event Logging in IIS 6.0

If you are running production IIS servers which host multiple web sites and application pools it is often quite important to be able to keep track of the various events which can impact the smooth running of your sites and applications. We recently had an issue where it appeared that certain sites were apparently being randomly re-started and we needed to get a handle on the problem and understand why this was happening. In order to do this I decided to enable logging of worker process recycling events by configuring the LogEventOnRecycle metabase property as described on Technet here :

Read the rest of this entry »

posted in IIS 6.0 | 16 Comments

3rd September 2008

The ASP.Net Tab is Missing on 64-bit Windows

Here’s another oddity which I stumbled upon recently whilst working on a 64-bit Windows 2003 machine so I thought I’d share it here.

I installed IIS on a newly installed 64-bit Windows 2003 R2 server and needed to configure it to support Asp.Net 1.1 applications. In order to do this I had to configure IIS to run in 32-bit mode as documented in this KB article How to switch between the 32-bit versions of ASP.NET 1.1 and the 64-bit version of ASP.NET 2.0 on a 64-bit version of Windows.

Once I had done this I went back into the Properties of the Default Web Site and I noticed that the ASP.Net tab seemed to have mysteriously vanished. After closing and re-opening and then checking the MMC a few times I still couldn’t find the ASP.Net tab. So I followed the same procedure on another 64-bit Windows 2003 server and got the same results - the Asp.Net tab disappeared after I configured the Enable32bitAppOnWin64 metabase property.

Read the rest of this entry »

posted in 64-Bit Windows, IIS 6.0 | 6 Comments

  • Calendar

  • September 2008
    M T W T F S S
    « Oct   Oct »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930